Suositukset 1, 2 tai 3 pv Pietarin matkalle

Mitä tehdä Pietarissa kun aikaa on 1 päivä?

Mitä Pietarissa ehtii nähdä jos haluaa ahnehtia mahdollisimman monta kohdetta?

Aloita Pietarin upeimmasta nähtävyydestä eli Verikirkosta (kartalla kirjain A) Nevski Prospekt -metroaseman luona. Jos on keskiviikko, Verikirkko on suljettu – käy silloin ilmaiseksi Kazanin katedraalissa (B) toisella puolen Nevski Prospektia.

Jos sää on hyvä, kävele matkamuistotorin (C) kautta tunnin joki- ja kanavaristeilylle (D).

Nopeaan välipalaan sopii esimerkiksi Pyshechnaya-munkkikahvila (E). Jos Pyschechnayaan on pitkä jono, käy April 12:ssa (F).

Käy Venäjän ykkösmuseossa Eremitaasissa (H) Palatsiaukion (G) laidalla. Jos on maanantai, Eremitaasi on suljettu ja voit sen sijaan jatkaa suoraan Iisakinkirkkoon (K) Aleksanterin puiston (I) ja Senaatintorin Vaskiratsastajan patsaan (J) kautta. Kesällä voit käydä Iisakinkirkossa myös illalla ja kupolin näköalatasanteella (K) jopa yöllä.

Siirry Nevski Prospektia (L) pitkin ostoksille Pietarin suurimpaan kauppakeskukseen Galeriaan, jossa on myös paljon ravintoloita. Nevskin varrella on jatkuvasti kauppoja, kahviloita ja ravintoloita, mm. Jelisevin herkkumyymälä (M).

Mitä tehdä Pietarissa kun aikaa on 2 päivää?

Toisena päivänä ehdit tehdän retken Pietarin ulkopuolelle Pietarhoviin. Jos on kesä, pääset Pietarhoviin kätevimmin kantosiipialuksella Eremitaasin luota. Maanantaisin Pietarhovin Suuri Palatsi on suljettu, mutta tärkeämpi puisto suihkulähteineen on auki.

Pietarhoviin ei tarvitse käyttää koko päivää, vaikka siellä saisi kulumaan koko päivän, joten ehdit vielä hyvin kierrellä Pietari-Paavalin linnoituksessa (N) ja Fabergen museossa (O) (ei pe)

Käy illalla Mariinski-teatterissa katsomassa balettia tai oopperaa, liput saat ostettua etukäteen teatterin nettisivuilta.

Mitä tehdä Pietarissa kun aikaa on 3 päivää tai enemmän?

Käy kolmantena päivänä Katariinan palatsissa ja puistossa Pushkinissa Pietarin ulkopuolella.

Nevski Prospektin varrella olevista kohteista käy Venäläisessä museossa (P). Jos on tiistai, käy sen sijaan vaikka Aleksanteri Nevskin luostarissa.

Nevskin ulkopuolella voit käydä KesäpuutarhassaTaurian puistossa ja Smolnan katedraalissa, kulttuuri- ja kauppakeskus Loft Project Etagissa tai Uudessa Hollannissa. Jälkimmäisen läheltä löytyy myös Jusupovin palatsi.

Illalla voit käydä jalkapallo- tai jääkiekko-ottelussa ja sen jälkeen baarikierroksella. Jos sinulla on lapsia, saatat langeta sirkuksessa (Q) käyntiin.