Turistinähtävyys sinun kaupungissasi?

Liittynyt
15 Joulukuu 2010
Viestit
80
Sijainti
Tampere
#1
Ajatellaan tilanne, että vieraaksesi saapuisi ulkomainen turisti ja sinun pitäisi valita yksi ainoa kohde, jonne hänet veisit / jonka hänelle näyttäisit. Mikä se olisi? Miksi?

Jos teksiin road tripin, ajaisin mahdollisimman moneen kaupunkiin ja pysähtyisin näkemään yhden tai kaksi asiaa ja jatkaisin matkaa. Jos tänne ketjuun tulee tarpeeksi monen kaupungin muutamia huippukohtia, saatan moisen toteuttaakin. Joten, mitä sinun kaupungistasi/kunnastasi/kylältäsi tulee ohi ajavan nähdä?

Tampereella veisin turistin Tuomiokirkkoon katsomaan Simbergin Haavoittunutta enkeliä, koska se on kaunis kirkko ja upea maalaus.
Kajaanissa sen sijaan kuljettaisin linnanraunioilla, koska ne ovat suurimmat pohjoiset kivilinnarauniot ja sellaisenaan aika kommeet.
 
Liittynyt
9 Tammikuu 2011
Viestit
31
Sijainti
Helsinki
#2
Kotipaikkakunnaltani (lähellä Kouvolaa) suosittelisin nähtäväksi Verlaa
Verla on vanha pahvitehdas, joka on muutettu museoksi. Siellä varsinkin kesäisin on erilaisia tapahtumia, sekä tietysti historiaa yllin kyllin.
 
Liittynyt
9 Joulukuu 2010
Viestit
36
#5
Espoossa suosittelen Oittaata. Talvella omaan makuu n pk-seudun parhaat hiihtoladut ja kesällä pääsee uimaan alueen lukuisiin järviin. Esimerkiksi kun Espoon keskustasta päin ja jatkaa Bodomin ohi, vastaan tulee kaksi pienempää, todella lämminvetistä ja kirkasta lampea, sorvalampi ja myllylampi ( vai -järvi?) Myllyjärvi on yleensä melko ruuhkainen, mutta kauempana sijaitseva sorvalampi on yleensä hieman rauhallisempi.
 

reissuesa

mannertenvälinen nahjus
Ylläpitäjä
Liittynyt
23 Marraskuu 2010
Viestit
1,544
Sijainti
Pirkkala
#9
IS hehkuttaa Nokian Siuron kylää ja mikä ettei, itsekin olen siellä ihan hiljattain käynyt usemman kerran.

Siuron ihanuutta ovat ylistäneet monet Frans Emil Sillanpäästä Markus Seliniin ja Kari Peitsamoon. Luonto-lehtikin innostui 1990-luvulla julistamaan Siuron luonnonhelmeksi: "Jos Hämeen keidaskartalta jättää pois Siuron ja Koskibaarin, seutukunta näyttää tosi vajaalta."


Kuvassa Siuronkosken kuusiaukkoinen kivisilta.Siuronkoski on erittäin suosittu kalastuspaikka ja tunnettu suurista kaloistaan.Huvimaja, Kuljuntie, Siuro.


Siuro.info | Siuron, Linnavuoren, Kuljun ja Kuloveden yhteinen www-portaali

Siuronkoski.com | Isojen kalojen koski Nokialla - Siuron kylässä