Paikalliset erikoisuudet, joita on pakko päästä maistamaan!

Liittynyt
9 Joulukuu 2010
Viestit
36
#1
Oletko syönyt, jotain mitä saa vain kohdemaastasi ja oli unohtumattoman makuista? Jaa kokemus tänne!


Tässäpä muutama thaimaan reissulta:

Pad thai: paistettuja nuudeleita, joihin on yleensä sotkettu ituja, jonkinlaista lihaa sekä kananmunaa. Halpaa ja hyvää. Tätä jäi ikävä!

Coconut pie: Ulkonäkö muistutti märkää riisikakkua. Koostumus oli myös hieman erikoinen, ikäänkuin todella tahmeaa puuroa olisi syönyt. Mutta maku. Se oli hyvää. Ei liian makeaa, ei liian hapanta, eikä kookos maistunut liikaa läpi. Näitä oli hieman harvemmin tarjolla, mutta yleensä etsivä löytää jonkun piirakan pyörittäjän kadulta.

Mango with rice: Tälle on varmaan joku hienompikin nimi, mutta ainakaan nyt ei tule mieleen. Kyseessä jälkkäri, jossa oli tahmeaa, makeahkoa riisiä, jonkin näköistä pähkinä murskaa sekä mango paloja. Erikoinen yhdistelmä, varsinkin kun on tottunut syömään riisiä lihan, eikä hedelmän lisukkeena. Hyvää silti!

Banana pancake: Tästä sai paikasta riippuen kahta versiota; toinen oli ihan oikea pannukakku, jossa taikinaan oli sekoitettu banaaninpaloja. Toinen, jota sai lähinnä kaduilta, oli itse asiassa krepsi, jonka väliin viipaloitiin tuoretta banaania. Päälle loraus suklaakastiketta ja hyvää ruokahalua. Hintaa katuherkulle löytyi paikasta riippuen puoleta eurosta euroon.
 
Liittynyt
27 Helmikuu 2011
Viestit
10
#3
Aloin taas ikävöimään Falafeliä!! Söin Israelissa käydessäni niitä joka päivä, nam! Olen muuallakin niitä maistanut, mutta missään ne ei oo ollu yhtä hyviä ku israelissa pikku ruokapaikasta ostettuna.. Ne rapeaksi paistetut pyörykät.... Oih, pitäisköhän ruveta katsoon onko Israeliin päin äkkilähtöjä :)
 
Liittynyt
12 Toukokuu 2011
Viestit
12
Sijainti
porvoo
#5
Turkin Mersinissä (sai muistakin kaupungeista mutta aika heikosti) söin Tantuni, sellaiseen lättyyn kiedottuja lihanpaloja joissa salaattia ym mukana. taivaallisen hyvää. ja halpaa, n. 2e/kpl.